Slovenija daje do 2,1 milijarde eura za članice u nevolji

Bez autora
Jun 08 2010

Slovenija će novom, sveeuropskom društvu za osiguravanje financijske stabilnosti na području eurozone osigurati do 2,1 milijarde eura jamstava za zaduženje i 141.481 euro kapitala, predviđa prijedlog zakona koji će slovenska vlada potvrditi u četvrtak. Podsjetimo, čelnici država članica eurozone odlučili su oblikovati mehanizam koji će osigurati financijsku pomoć članicama u nevolji kada iste neće moći same dobiti dovoljno izvora na tržištu. Njegova ukupna vrijednost iznosi 440 milijardi eura. Udio Slovenije u jamstvima i početnom kapitalu iznosi 0,4711 posto, što je jednako udjelu koji ima u kapitalu Europske središnje banke (ECB).

Slovenija daje do 2,1 milijarde eura za članice u nevoljiSlovenija će novom, sveeuropskom društvu za osiguravanje financijske stabilnosti na području eurozone osigurati do 2,1 milijarde eura jamstava za zaduženje i 141.481 euro kapitala, predviđa prijedlog zakona koji će slovenska vlada potvrditi u četvrtak.

Podsjetimo, čelnici država članica eurozone odlučili su oblikovati mehanizam koji će osigurati financijsku pomoć članicama u nevolji kada iste neće moći same dobiti dovoljno izvora na tržištu. Njegova ukupna vrijednost iznosi 440 milijardi eura.

Udio Slovenije u jamstvima i početnom kapitalu iznosi 0,4711 posto, što je jednako udjelu koji ima u kapitalu Europske središnje banke (ECB).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik